STATUS

Rolmodel hielp Tina Thijmen uitkomen als non-binair

Vorige week kwam de Amerikaanse popster Demi Lovato naar buiten als non-binair. En ook rockmuzikant Raven van Dorst zei onlangs klaar te zijn met het hokje van man of vrouw. Wat is het effect van de coming-out van bekende personen voor Amsterdamse non-binaire jongeren? De 24-jarige Tina Thijmen is er blij mee: “Ik leerde dat ik niet hoef te kiezen, ik kan gewoon mezelf zijn.”

Tina Thijmen noemt zich sinds kort non-binair. “Daarvoor dacht ik: je bent man òf vrouw. maar toen ik me niet helemaal man voelde en make-up ging dragen, mijn haar liet groeien en wel eens een jurk aan wou dacht ik: “Dan moet ik een vrouw zijn”. Maar in transitie wilde die niet. “Dat voelde ook niet goed. Door mijn rolmodel Thorn Roos dacht ik: er zijn ook andere opties. Je hoeft niet te kiezen, ik kan gewoon mezelf zijn. Tina Thijmen Oosterbaan vindt de media-aandacht voor coming-outs van non-binaire beroemdheden hard nodig. “Rolmodellen zijn heel belangrijk”.

POPULAIR VANDAAG

To Top