STATUS

96-jarige Haarlemse weigert huis te verkopen aan beleggers: “Liever een jong stel”

De 96-jarige Haarlemse mevrouw Du Maine weigert haar huis te verkopen aan beleggers. Op huizensite Funda laat haar makelaar weten dat huisjesmelkers en jonge mensen met een ‘jubelton’ van hun ouders zich niet hoeven te melden als koper. Mevrouw Du Maine wil dat de flat aan de Karel Doormanlaan naar gewone starters gaat, net zoals zij en haar man dat waren na de oorlog.

Haar zoon Frank du Maine is het helemaal met zijn bejaarde moeder eens en gaat haar helpen de juiste koper te vinden: “Wij kijken niet uitsluitend naar de hoogste biedingen. We toetsen de aspirant-kopers ook op hoe ze het huis willen financieren. We respecteren de privacygegevens, maar ik heb een financiële achtergrond en weet hoe je gegevens kan checken. Bij twijfel zeg ik tegen een koper: ik wil meer informatie, anders krijg je het huis niet. Take it or leave it.”

POPULAIR VANDAAG

To Top