STATUS

Collega’s Boulevard gingen na aanslag naar hem toe: ‘Peter mocht daar niet alleen liggen’

RTL Boulevard stond woensdagavond in het teken van misdaadverslaggever Peter R. de Vries.
De journalist werd dinsdagavond vlak na afloop van de uitzending van RTL Boulevard neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat. Zijn zwaar aangeslagen collega’s wijdden woensdagavond de gehele uitzending van RTL Boulevard aan de gebeurtenissen.

Vlak nadat Peter R. de Vries werd neergeschoten brak „enorme paniek” uit in de studio van RTL Boulevard, waar de misdaadjournalist vlak voor de schietpartij te gast was. Luuk Ikink: “Mensen begonnen te rennen, we wisten niet wat we moesten doen. Het was een hele heftige avond. We hebben alles meegekregen. Achter hem aan liep een aantal collega’s, zij hebben het zien gebeuren. Eén van hen kwam terug de studio ingestormd en schreeuwde: Peter is neergeschoten.”

Peter van der Vorst, programmadirecteur van RTL Nederland, geeft aan dat alle presentatoren de hele avond in de studio hebben gewacht op nieuws. „Peter is een dierbare collega, een lieve, warme en grappige man. Veel mensen realiseren zich dat niet als ze hem op televisie zien. Maar hij is zeer betrokken bij alles wat er in iemands leven gebeurt. Als er een drama in iemands leven gebeurde dan was Peter een van de eersten die een appje stuurde. Het doet daarom misschien wel extra pijn dat hem dit nu overkomt en dat hij nu nog steeds aan het vechten is voor zijn leven.”

POPULAIR VANDAAG

To Top