STATUS

RTL Boulevard afgelast vanwege ernstige dreiging, studio ontruimd

De live-uitzending van RTL Boulevard gaat zaterdagavond niet door. „Er is informatie binnengekomen, waardoor we extra maatregelen hebben moeten nemen bij de studio van RTL Boulevard. Dit zijn zichtbare en onzichtbare maatregelen”, meldt een woordvoerder van burgemeester Halsema. „Vanmiddag hebben we daarover een gesprek gehad met RTL.” Over de inhoud van de binnengekomen informatie kon de woordvoerder verder niets kwijt.

We hebben informatie gekregen van de driehoek van Amsterdam. Dat heeft ons doen besluiten om vanavond niet live uit te zenden vanaf het Leidseplein”, laat een woordvoerder van RTL op zijn beurt weten over het programma. „Vanavond zenden we een herhaling uit van woensdagavond, de ode aan Peter. Over hoe we morgen verder gaan, zijn we nu in overleg. Veiligheid staat boven alles.”

Buiten bij de studio van Boulevard was niks te zien zaterdagavond. Er was geen politie op de been en het toegangshek was dicht. Ook achter de ramen was niks te zien, er branden geen lampen.

Demissionair justitieminister Ferd Grapperhaus zegt dat er „zichtbare en onzichtbare maatregelen” worden getroffen naar aanleiding van de bedreiging van de redactie van RTL Boulevard. „Ik sta in contact met de lokale driehoek van Amsterdam en daarnaast heb ik ook gesprekken gehad met de redactie van RTL Boulevard en de directie van RTL Nederland”, aldus de minister.

In een reactie stelt hij dat hij het een „ingrijpend en heftig besluit” vindt van de redactie van RTL Boulevard om de live-uitzending zaterdagavond te schrappen.

POPULAIR VANDAAG

To Top