STATUS

Politie was bang voor aanslag met raketwerper op RTL Boulevard

Angst voor een aanslag met een raketwerper of met automatische vuurwapens op RTL Boulevard aan het Leidseplein in Amsterdam is de reden dat de uitzending van zaterdagavond niet door ging.

De politie zou recentelijk berichten hebben onderschept van criminelen waarin die optie van een aanslag werd besproken. Er zou binnen de onderwereld groot ongenoegen bestaan over media-aandacht waarin de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries van afgelopen dinsdag in verband wordt gebracht met zijn bijstand aan de kroongetuige, die belastend heeft verklaard over de van drugshandel en liquidaties verdachte en gedetineerde Ridouan Taghi.

De politie Amsterdam en de gemeente Amsterdam willen geen commentaar geven over de achtergrond van de „ernstige dreiging” die zaterdagavond werd gemeld.

POPULAIR VANDAAG

To Top